"O femeie trebuie sa fie doua lucruri: clasica si fabuloasa", Coco Chanel

luni, 31 mai 2010

Duminica dupa-masa...

Azi va propun un machiaj cald in tonuri de maro si roz, purtat ieri, dupa-masa. Cred ca acest gen de machiaj reuseste sa contureze frumos trasaturile fetei, fara a fi "greu", potrivindu-se oricarei fizionomii a fetei, cu mici adaptari. Poza nu este chiar foarte reusita, am facut-o pe graba, ca si de obicei reusesc sa plec de acasa doar in ultima clipa...

sâmbătă, 15 mai 2010

Buzele la control...

ruj l'oreal-rose perle

ruj l'oreal-prune chic

ruj artistry-prim

marți, 4 mai 2010

Accesorii pentru un machiaj reusit

Ador sa ma machiez si sa machiez, de aceea la un moment dat am decis sa investesc in cateva pensule profesionale, deoarece pentru un machiaj reusit ai nevoie pe langa pasiune si indemanare si de accesorii de calitate. Asa ca am inceput cautarea pe net. Care pensule sa le aleg? Ce brand? Si cautarea nu a fost usoara, dar intr-un final m-am oprit asupra pensulelor malu wilz si the body shop, iar acum pot sa zic ca investitia a meritat toti banii si cu toate imi sunt indispensabile ; ) Dar cu toate astea parca nu am suficiente, as mai vrea si una si alta, lista mea e destul de lunga. Daca ar fi sa aleg 3 accesorii, atunci preferatele mele sunt cea pentru conturarea coltulei exterior al ochiului, cea pentru blending si nu in ultimul rand cea pentru blush.
Dar daca nu sti ce sa cumperi care ar fi principalele accesorii pentru machiaj de care avem nevoie? Si cum le alegem? Iata 2 intrebari la care voi incerca sa raspund in continuare:
• pensula sau buretei pentru fond de ten (eu prefer pensula datorita finisajului mult mai natural). Pensula pentru fond de ten forma plata , neteda, cu texura densa si moale care asigura o acoperire uniforma. Buretelul din latex se poate folosi atat uscat pentru fondul de ten cu grad de acoperire mare cat si umed pentru cel compact.
• pensula pentru corector/ anticearcan – este varianta in miniatura a pensulei pentru fond de ten. Atat in cazul fondului de ten cat si a corectorului ultimele retusuri se vor face cu degetul inelar, pentru un finisaj cat mai natural.
• pensula pentru pudra – cu o textura moale placuta la atingere, din par natural. Atentie insa la cantitatea de pudra folosita, deoarece less is best vom aplica pudra prin miscari usoare, pentru a nu incarca tenul.
• pensula pentru blush-ul pudra – foarte asemanatoare ca strucura cu cea pentru pudra, dar mai mica si cu o forma oblica.
• pensula pentru ruj – are o textura moale, cu o forma speciala, triungulara care sa asigure o aplicare uniforma si mai rezistenta a rujului.
• pensula medie pentru fard de pleoape – cu o textura moale, densa pentru o aplicare cat mai usoara a acestuia.
• pensula de fard rotunda - cu o textura moale, densa, usor tesita - pentru coltul exterior al pleoapei (mai ales daca esti adepta machiajelor cat eyes sau de influenta arabica) dar si pentru conturarea arcadei –highlighter.
• pensula pentru blending – rotunda si densa, pentru un finisaj perfect.
• pensula pentru tus – de mare precizie, pentru o conturare cat mai fina a ochilor sau
• pensula tesita pentru eyeliner-ului crema si fardul de sprancene.
• periuta pentru sprancene.
• penseta – pentru o conturare mai frumosa a ochilor avem nevoie de sprancene bine definite.
• clestisorul pentru gene – atentie la calitatea acestuia, pentru a nu rupe genele.

Si acum ca stim cam ce trebuie sa avem pentru inceput in „cosul de cumparaturi”, urmatorul pas ar fi sa invatam cum sa le folosim. Pentru acest pas iti recomand sa urmaresti cateva filmulete pe www.youtube.com de unde poti afla nenumarate trucuri pe care poti mai tarziu sa le adaptezi stilului tau.
Aici gasesti cateva sfaturi despre cum sa utilizezi ustensilele tale pentru machiaj:



Dar odata folosite ustensilele, ele trebuie si curatate. Un pas peste care nu putem sari niciodata, mai ales in cazul pensulelor pentru fond de ten si corector sau farduri crema. Pentru asta avem nevoie de un demachiant special pentru ustensilele de make up sau sapun lichid. Aici poti sa vezi cum poti curata ustensilele tale de make up:
Ocazional insa, dezinfecteaza-le folosind spirt. Pune-l intr-un recipient gen spray si pulverireaza bine pensulele, pentru a le steriliza.